Nieuws

Overname

Per 1 mei 2016 is  de praktijk van tandarts P. Scheepmaker met personeel verhuisd naar de Praktijk Voor Mondzorg Ruurlo. Tandarts Scheepmaker blijft nog 1 dag werkzaam in onze praktijk. Tevens zal het tandheelkundig team vanaf 1 januari 2017 tijdelijk uitgebreid worden met tandarts Thijs Jansen.

ISO 9001 certificering

In de eerste helft van 2011 is de praktijk (ondersteund door Roozeboom consulting) begonnen met het opzetten en invoeren van een kwaliteitssysteem. Dit is in juli 2011 afgerond met een ISO 9001 certificaat met een geldigheidsduur van 1 jaar. Onderdeel van de certificering is o.a. het uitvoeren van een patiëntentevredenheidsonderzoek. Jaarlijks zal gecontroleerd worden of de procedures en werkinstructies nog worden nageleefd in de praktijk. Dit gebeurt middels een interne audit. Op deze wijze blijven we proberen onze organisatie te verbeteren, afwijkingen te constateren en problemen op te lossen.

Inmiddels is de interne audit, gehouden in oktober 2016, achter de rug en zijn de verbeteringen doorgevoerd. Onze praktijk is weer gecertificeerd tot en met 2018.

Een goed alternatief voor de aanvullende verzekeringen

In onze praktijk zien wij steeds meer patiënten die niet aanvullend tandheelkundig verzekerd zijn of die overwegen hun aanvullende tandartsverzekering op te zeggen. De veel gehoorde klacht is dat men jaar na jaar meer premie betaalt dan zorg ontvangt. En dat de aanvullende tandartsverzekering over het algemeen een laag bedrag vergoedt en ook nog eens voor slechts 80% uitkeert.

Niet verzekerd zijn is misschien geen probleem voor wie zijn mondzorgkosten altijd goed uit eigen zak kan betalen. Maar wij merken dat niet iedereen zich zo prettig voelt bij die onverzekerde situatie.

Ixorg

Er is een alternatief, waarbij een persoonlijk budget voor mondzorgkosten wordt gecombineerd met een voordelige verzekering voor gebitsschade bij ongevallen. Dit alternatief heet ixorg en is een initiatief van de KNMT, de beroepsorganisatie van Nederlandse tandartsen.

Bij ixorg bouwen patiënten een persoonlijk budget op voor hun mondzorgkosten in combinatie met een goedkope calamiteitenverzekering. Zo betalen ze alleen voor werkelijke kosten en bij een calamiteit zijn de kosten gedekt tot 10.000 euro. Wellicht kan ixorg u helpen om mondzorg voor u toegankelijk en betaalbaar te houden. Wilt u weten of ixorg wat voor u is? Kijk op www.ixorg.nl voor meer informatie.